Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Noiembrie 2019
Vizualizari: 770
Comentează add

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie va publica, săptămâna aceasta, propunerea privind calendarul de liberalizare a pieţei.

Liberalizarea pieţei de energie

florin-lepadatu

 Foto: radioiasi.ro

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie va publica, săptămâna aceasta, propunerea privind calendarul de liberalizare a pieţei, potrivit căreia, de la 1 iulie 2021, vor fi eliminate toate preţurile reglementate.

Prezent, marţi, la o dezbatere de profil, vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy, a explicat că liberalizarea va avea loc în etape.

Zoltan Nagy: "Reducem cantitatea de energie electrică asigurată pentru furnizorii de ultimă instanţă, prin contracte reglementate de la producătorii de energie electrică la 60%, începând cu 1 ianuarie 2010, 40%, la 1 iulie 2020 şi 20%, la 1 ianuarie 2021, urmând ca, teoretic de la 1 iulie 2021, cel puţin piaţa en gros să fie complet liberalizată."

Zoltan Nagy a adăugat că ANRE a prevăzut în proiectul de lege propus Parlamentului ca, la 1 iulie 2021, pe lângă liberalizarea pieţei en gros, să fie liberalizată şi piaţa cu amănuntul, la consumatorii casnici, conform Rador.


Etichete Energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live