Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2014
Vizualizari: 1955
Comentează add

Evoluţiile de pe scena politică după destrămarea USL sunt şi tema emisiunii "Probleme la zi", care începe la Radio România Actualităţi la ora 13 şi 30 de minute.

Liberalii demisionează din funcţiile guvernamentale

radiojurnal

Foto: Arhivă.

UPDATE: Liberalul Cristian Buşoi a demisionat de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, unde ocupa rangul de secretar de stat.

El fusese propus de PNL pentru conducerea Ministerului Sănătăţii, înainte de ruperea USL, ne-a informat reporterul nostru, Marilena Frâncu.

UPDATE: Corespondentul RRA Angela Matei relatează că miniştrii PNL îsi vor depune împreună demisiile la cabinetul sefului Executivului.

Premierul Victor Ponta se află la Palatul Victoria, iar primul liberal deja sosit este ministrul muncii Mariana Cîmpeanu.

Potrivit unor surse politice, ministrii PNL se vor întâlni în cabinetul ministrului pentru relatia cu Parlamentul si, cu demisiile scrise, se vor prezenta la seful Executivului, transmite reporterul RRA.

Mai multe ştiri despre destrămarea USL găsiţi pe portalul nostru special.

---------------------------------------------

Preşedintele PNL a anunţat că miniştrii liberali, secretarii de stat şi ceilalţi şefi de instituţii cu rang de demnitar îşi vor prezenta până la prânz demisia, după ce ieri PNL a anunţat că se retrage de la guvernare.

Preşedintele liberal Crin Antonescu a spus că se impune şi demisia premierului, pentru că Victor Ponta ar fi primit mandat ca şef al unui guvern din care făcea parte şi PNL ca a doua forţă a coaliţiei.

El a susţinut însă că PNL nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PDL pentru că acest lucru ar însemna să voteze împotriva guvernului din care au făcut şi ei parte.

Premierul Victor Ponta nu a avut încă nicio reacţie după decizia liberalilor de aseară, însă anterior a făcut un ultim apel pentru menţinerea Uniunii Social Liberale.

Evoluţiile de pe scena politică după destrămarea USL sunt şi tema emisiunii "Probleme la zi", care începe la Radio România Actualităţi la ora 13 şi 30 de minute.

Puteţi să vă exprimaţi opiniile sau să adresaţi întrebări pe pagina de facebook România Actualităţi sau prin SMS la numărul 0748. 88 77 66.


Etichete Ruperea USLPNLdemisiiRRA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live