Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

19 Octombrie 2015
Vizualizari: 861
Comentează add

Deputaţii liberali i-au solicitat astăzi ministrului muncii, Rovana Plumb, un punct de vedere asupra proiectului de lege care propune modificări la Codul Muncii.

Liberalii au cerut lămuriri cu privire la modificarea Codului Muncii

iulia-gherman

Ministrul muncii, Rovana Plumb. Foto: rovanaplumb.ro.

Deputaţii liberali i-au solicitat astăzi ministrului muncii, Rovana Plumb, un punct de vedere asupra proiectului de lege care propune modificări la Codul Muncii.

Dezbaterea a avut loc în cadrul "Orei Guvernului", organizată de plenul Camerei Deputaţilor, potrivit propriului regulament.

Ministrul muncii a subliniat că executivul trebuie să ţină cont de punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate, motiv pentru care propune organizarea unor ample dezbateri publice asupra proiectului de lege care vizează modificarea Codului Muncii.

"Este important să transmitem un semnal puternic de stabilitate şi predictibilitate investitorilor şi partenerilor externi, pentru a conserva şi a crea noi locuri de muncă, concomitent, bineînţeles, cu apărarea drepturilor angajaţilor, inclusiv cele de natură salarială", a spus Rovana Plumb.

Liberalii s-au declarat nemulţumiţi şi au precizat, potrivit legii, executivul are la dispoziţie 60 de zile pentru a se exprima asupra unui document legislativ, termen care a fost depăşit - a precizat deputatul PNL Cristina Pocora.

"Mediul de afaceri este extrem, extrem de îngrijorat. Avem în dezbatere parlamentară o lege care bulversează mediul de afaceri, temporizează investiţii şi faţă de care guvernul nu se grăbeşte să emită un punct de vedere", a declarat Cristina Pocora.

Documentul legislativ, iniţiat de cetăţeni şi asumat de Blocul Naţional Sindical, se află pe masa de lucru a Camerei Deputaţilor, după ce a fost adoptat tacit de Senat.

În proiect se propune, între altele, reintroducerea contractului colectiv de muncă la nivel naţional şi aplicarea unui spor de cel puţin 75% din salariul de bază pentru munca suplimentară. 


Etichete proiectul de modificare a Codului Munciiministrul Rovana Plumbdeputatul PNL Cristina PocoraBNSdrepturile angajaţilor şi angajatorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live