Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

11 Mai 2012
Vizualizari: 2537
Comentează add

Compozitoare şi artist plastic, Liane Birnberg depune mărturie prin complexa expoziţie adusă acum, după Veneţia- şi la Galeria Foto Anexa a MNAC, dar şi în dialogul tulburător cu Mihaela Helmis, asupra unor poveri tulburătoare.

Liane Birnberg Liane Birnberg - Conține audio

mihaela-helmis

"Imaginează-ţi imaginea" e dubla semnificaţie a titlului expoziţiei semnate de Liane Birnberg, dar şi cheia-mesaj a acesteia.

Compozitoare şi artist plastic, Liane Birnberg depune mărturie prin complexa expoziţie adusă acum, după Veneţia- şi la Galeria Foto Anexa a MNAC, dar şi în dialogul tulburător cu Mihaela Helmis, asupra unor poveri tulburătoare.

Proiectul "Imagine” are ca punct de pornire dezrădăcinarea ca problemă identitară, exprimată prin instalaţii, picturi, desene şi obiecte ale autoarei. 

Perioadele de dezvoltare personală, diversele ţări în care o persoană îşi dezvoltă personalitatea, momentele de deznădejde şi însingurare, reflecţiile asupra locului de provenienţă reprezentat de părinţi şi ţara natală devin singurele constante ale identităţii.

Liane Birnberg locuieşte de peste 30 de ani la Berlin, dar în anii '70 când încă trăia în România, a făcut parte din Formaţia Venus, prima trupă feminină de rock din Europa.

În jurul unei perechi de pantofi de plumb, ai propriei sale mame, se ţese o poveste despre povara nedreptăţii, despre pierderea definitivă a poftei de a trăi, dar şi despre capacitatea noastră de a nu uita, dar şi de a depăşi suferinţa în măsura în care ne e dat să o înţelegem.

Iar Liane Birnberg ne susţine în acest demers.
 
Proiectul va fi completat de proiecţiile filmelor "Bukarest, Damals” în regia Barbarei Kasper şi a Lianei Birnberg şi "Liane Birnberg’s Studio and the Story of Her Father Baruch David Birnberg” în regia Renatei Sami.

Proiecţiile se vor desfăşura în Mica Galerie a IRCCU Veneţia.

Expoziţia artistei berlineze, Liane Birnberg, reuneşte cele două proiecte personale "Imagine“ şi "Because wings are made to fly“.

Cel dintâi reprezintă o instalaţie mutimedială, o lucrare despre identitate, în care artista merge pe urmele originilor sale româneşti împletite cu destinul propriei familii evreieşti.

"Because wings are made to fly“ este cel mai nou proiect al artistei, care aduce în atenţia publicului o serie de desene realizate de autoare pentru poeziile lui John Berger.

Expoziţia va fi completată de proiecţiile filmelor "Bucharest, then” în regia Barbarei Kasper şi "Liane Birnberg’s Studio and the Story of Her Father, Baruch David Birnberg” în regia Renatei Sami.

Audio: Emisiunea "Semnături celebre".


Etichete Liane BirnbergcompozitoareartistBerlin

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live