Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iunie 2015
Vizualizari: 1372
Comentează add

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti beneficiază de un echipament de ultimă generaţie necesar în diagnosticarea rapidă şi precisă a leucemiei.

Leucemia, diagnosticată mai ușor

radiojurnal

Foto: Arhivă RRA.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti beneficiază, începând de astăzi, de un echipament de ultimă generaţie necesar în diagnosticarea rapidă şi precisă a leucemiei.

Aparatul, în valoare de 200.000 de euro, a fost donat de către Asociaţia Română împotriva Leucemiei, care a adăugat fondurile necesare din donaţii şi sponsorizări.

Şeful laboratorului de specialitate, doctorul Horia Bumbea:

"Acest aparat este necesar pentru diagnosticul la nivel de celulă al acestor boli, pentru că în momentul de faţă avem nevoie de a pune un diagnostic extrem de detaliat.  Un pacient cu leucemie acută are nevoie de un diagnostic precis, pentru că, de regulă, ai o singură ocazie de a trata pacientul.

"Recăderea vine după sine cu un risc foarte mare pentru pacient şi cu şase mult mai mici de răspuns. În acest mod, tratamentul pe care noi îl aplicăm pacientului va avea maximum de eficienţă", a spus Horia Bumbea.

Directorul spitalului, medicul Cătălin Cîrstoiu, a precizat că numărul pacienţilor a crescut de zece ori în ultimii zece ani la Secţia de Hematologie.

Aici, sunt diagnosticate 10-12 cazuri noi de leucemie lunar, ne-a transmis redactorul Marilena Frâncu.


Etichete leucemiediagnosticarespitalul universitar de urgenta BucurestiechipamentfonduriHoria BumbeadoctorCatalin Cirstoiusectia de hematologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live