Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

5 Aprilie 2012
Vizualizari: 4032
Comentează add

După ce a identificat şi studiat numeroasele statui de daci plasate acum nu doar în Forul lui Traian ,dr. Leonard Velcescu speră ca acestea să poată să fie puse - şi pentru români!- într-o meritată lumină!

Leonard Velcescu Leonard Velcescu - Conține audio

mihaela-helmis

Cu ce scop au fost realizate numeroasele reprezentări de Daci în arta română ?

Ar fi vorba de o " simplă" propagandă politico-militara ?

Se poate afirma şi susţine că în Forul lui Traian a fost conceput şi realizat un adevărat " program " artistic şi iconografic de mare calitate, e de părere invitatul de astăzi, care continua să se întrebe de ce au realizat artiştii români acest vast obiectiv iconografic dedicat poporului dac?

În întâlnirea de astă seară , ca şi în teza de doctorat susţinută la Sorbona, e  avansată ideea că aceste sculpturi ar fi, un nobil "omagiu" dedicat de către Romani celui mai puternic adversar al lor. 

Argumente: respectul, chiar admiraţia, resimţită de Impăratul Traian faţă de războinicii daci, cum atestă de asemenea numărul important de legiuni romane compuse numai din soldaţi daci, precum şi aurul Dacilor, adus din Dacia ca pradă de război, care a contribuit în mod esenţial la redresarea economică a Imperiului roman.

Audio: Ediţia din 5 aprilie.


Etichete daciForul lui TraianartiştiTraianbijuteriirăzboiImperiul Roman

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live