Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

15 August 2014
Vizualizari: 1308
Comentează add

CE a activat un mecanism de monitorizare a pieţei, după ce Rusia a interzis importul de produse agroalimentare din ţările membre şi va despăgubi statele care suferă pierderi.

Legumicultorii români "vor fi despăgubiţi de Comisia Europeană"

cerasela-radulescu-bruxelles

Reprezentantul delegaţiei României pe lângă CE, Achim Irimescu. Foto: captură youtube.com

Comisia Europeană a activat un mecanism de monitorizare a pieţei, după ce Rusia a interzis importul de produse agroalimentare din ţările membre.

Săptămâna viitoare, comisarul pentru agricultură Dacian Cioloş va prezenta noi măsuri ce vizează în primul rând valorificarea produselor perisabile, în special legume şi fructe.

Producătorii din UE nu trebuie să se îngrijoreze, afirmă comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Fiecare sector sau piaţă sunt monitorizate şi atunci când apar riscuri, CE va reacţiona.

Sectorul legumelor perisabile este cel mai atins şi are nevoie urgent de ajutor.

"Ne aflăm în plin sezon al acestora şi piaţa rusă a fost pierdută şi deocamdată nu e timp pentru o alternativă. Iată de ce Comisia a confirmat că vom veni cu măsuri de urgenţă săptămâna viitoare pentru aceste legume perisabile cum ar fi castraveţii, roşiile, probabil ardeii sau ciupercile" a spus Dacian Cioloş.

Legumicultorii români vor primi despăgubiri de la CE pentru pagubele suferite în urma embargoului impus de Rusia, a declarat pentru RRA, la Bruxelles, reprezentantul delegaţiei României pe lângă CE, Achim Irimescu.

"România a raportat pierderi pe sectorul castraveţilor şi roşiilor de circa 16 eurocenţi în ultima perioadă, pe kilogram. Ar fi vorba în România, practic, de 22.000 de tone de în principal castraveţi şi roşii, care nu-şi găsesc clienţi deocamdată" a spus Achim Irimescu.

Sunt luate in duscuţie şi măsuri suplimentare ce vizează produsele de origine animală, aflate şi ele sub embargoul impus de Moscova.

Miniştrii agriculturii se vor reuni la Bruxelles pe 5 septembrie pentru o poziţie comună la nivelul UE. 


Etichete UEBruxellesagriculturăembargouRusiafructelegumeDacian CioloșdespăgubirimonitorizareComisia EuropeanăAchim Irimescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live