Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

7 Mai 2013
Vizualizari: 1266
Comentează add

Premierul Victor Ponta consideră că legislaţia în domeniul rutier trebuie modificată în aşa fel încît sancţiunile să fie mai aspre, iar autoritatea poliţiştilor să crească.

Legislaţia rutieră "ar trebui înăsprită"

-cristina-grecu

Accident rutier. Foto: Arhivă Agerpres.

Prim ministrul Victor Ponta s-a arătat îngrijorat de numărul mare de accidente grave de circulaţie care au avut loc în vacanţa de 1 Mai, chiar dacă Poliţia Rutieră susţine că au fost mai puţine ca în alţi ani.

22 de oameni şi-au pierdut viaţa între 1 şi 5 mai în cele 88 de accidente grave de circulaţie care au avut  loc pe şosele României.

Inspectoratul General al Poliţiei spune însă că, numărul accidentelor grave şi cel al răniţilor ar fi cam jumătate din cel înregistrat anul trecut şi asta pentru că poliţia a fost prezentă peste tot în trafic.

Au fost reţinute peste 1.500 de permise de conducere şoferilor, iar amenzile aplicate depăşesc 10 milioane de lei.

Prim-ministrul consideră însă că, numărul accidentelor din mini-vacanţa de 1 Mai nu este mic deloc, că şoferii nu se respectă legea, iar cei care trebuie să o aplice, nu au autoritate.

Victor Ponta admite că infrastructura rutieră lasă de dorit în Romania, dar evidenţiază şi alte aspecte care contribuie la producerea de accidente rutiere, începând de la acordarea permisului de conducere cu lejeritate şi până la posibilitatea unui şofer de a conduce chiar şi un an de zile pe baza unei dovezi de reţinere a carnetului.

Premierul anunţă că schimbarea legislaţiei rutiere este o prioritate pentru guvern şi nu exclude ca România să ia exemplul altor ţări, în care se confiscă autovehiculul în cazul unor abateri grave.


Etichete accidenteVictor Pontalegislaţierutierăpoliţieconfiscareautovehicule

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live