Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

30 Iunie 2015
Vizualizari: 2237
Comentează add

De pensii de serviciu vor beneficia, conform documentelor adoptate de deputaţi, şi funcţionarii publici parlamentari dar şi personalul diplomatic şi consular.

Legea pensiilor militare de stat, adoptată de Camera Deputaţilor

alina-bordeiasu

 Foto: mapn.ro

Proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost adoptat de Camera Deputaţilor, astăzi, în ultima zi a sesiunii parlamentare. 
 
Astfel, de acum înainte, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat va fi media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate. 
 
Conform votului deputaţiklor, de pensii speciale vor beneficia şi alte categorii profesionale.  
Premierul interimar şi ministru al afacerilor interne Gabriel Oprea declara în plenul Camerei Deputaţilor că prin acest proiect de lege se stabileşte locul armatei între instituţiile statului român. 
 
El mai spunea că asigurarea unei pensii corecte pe măsura sacrificiilor făcute de militari este un gest de solidaritate.  
 
"Nu există un stat puternic fără o armată puternică, iar o armată puternică înseamnă militari respectaţi de societate, înseamnă militari care pleacă în misiune fără povara grijii de mâine", spune Gabriel Oprea. 
 
Actul normativ a fost susţinut de toate grupurile parlamentare. 
 
Deputatul PNL Radu Surugiu declara că profesia de militar presupune riscuri, iar legea vine să facă dreptate pentru această categorie.  
 
"Meseria de militar presupune foarte multe sacrificii, inclusiv sacrificiul suprem, astfel încât aceşti oameni îşi pun viaţa în slujba societăţii şi considerăm că un astfel de proiect de lege vine ca o recunoaştere din partea societăţii româneşti pentru sacrificiul pe care aceşti oameni sunt dispuşi să îl facă", a mai spus Radu Surugiu.  
 

De pensii de serviciu vor beneficia, conform documentelor adoptate astăzi de deputaţi, şi funcţionarii publici parlamentari dar şi personalul diplomatic şi consular.  


Etichete deputatilegepensii militare de statSenatGabriel OpreaMircea DusaMApN

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live