Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

10 Decembrie 2013
Vizualizari: 1260
Comentează add

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii minelor nu a întrunit numărul necesar de voturi la Camera Deputaţilor.

Legea minelor, respinsă de Camera Deputaţilor

sorin-solomon

Zona exploataţiei de la Roşia Montană. Foto: Arhivă.

Legea minelor nu a întrunit numărul necesar de voturi la Camera Deputaţilor pentru a fi adoptată.
   
Proiectul de lege a obţinut 160 "pentru", 105 "împotrivă" şi 22 abţineri, neavând un număr suficient de voturi pentru adoptarea unei legi organice.
   
Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii minelor a fost respins de Senat pe 2 decembrie, iar Camera Deputaţilor este for decizional.
   
Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, vicepreşedintele Comisiei pentru industrii, a declarat pentru Agerpres că se vor relua discuţiile articol cu articol la o şedinţă ulterioară.

"'Se reia votul pe fiecare articol", a spus Dumitru Chiriţă.

Democrat-liberalul Lucian Bode a acuzat faptul că documentul copiază în parte textul proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană. 

"În acest proiect legislativ, nici apa de izvor, din păcate, nu scapă de impozitarea Guvernului. Se introduce o redevenţă, inclusiv pentru apa de izvor. Nu suntem de acord nici cu amendamentele care se referă la fondul forestier, la drumurile de acces, şi exemplele ar putea continua. Acest proiect de lege copiază parte din textul legii speciale privind Roşia Montană" a mai spus Lucian Bode. 

În favoarea proiectului de lege, s-a declarat grupul parlamentar al PNL.  

"Demersul nostru este de natură să garanteze atât în prezent, cât şi în viitor, respectarea unor principii de bază de etică, responsabilitate şi transparenţă, de natură să ofere cetăţeanului liniştea şi siguranţa necesară, să descurajeze practicile ilegale, imorale sau periculoase în industria extractivă şi să favorizeze exploatarea sigură, eficientă şi profitabilă a resurselor naturale ale ţării noastre, folosind cele mai noi tehnologii disponibile în fiecare domeniu", spune deputatul liberal, Răzvan Mironescu. 

Astăzi, atât în Capitală, cât şi în Cluj Napoca, mai multe instituţii publice au fost ocupate de reprezentanţi ai unor organizaţii civice, care se opun legii minelor.


Etichete Legea minelorCamera Deputaţilorrespinsă. SenatDumitru ChiriţăLucian BodeRăzvan Mironescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live