Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2016
Vizualizari: 693
Comentează add

Legea care elimină peste 100 de taxe încalcă mai multe articole din Constituţie - afirmă prof. Gheorghe Iancu, fost Avocat la Poporului.

Legea de eliminare a unor taxe "încalcă unele articole din Constituţie"

radiojurnal

Legea care elimină peste 100 de taxe - printre care şi taxa radio-tv -, aprobată recent de Parlament, încalcă mai multe articole din Constituţie, afirmă profesorul de drept constituţional Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Gheorghe Iancu: Articolul 56 aliniatul 1 din Constituţie care spune foarte, foarte clar că toţi cetăţenii au obligaţia să contribuie prin impozite şi taxe la cheltuielile publice. Atâta timpcât cetăţenii nu mai contribuie la cheltuielile publice, legea respectivă care permite aşa ceva este contrară acestui text. Ca urmare, nici parlamentarii nu pot să scutească cetăţenii de anumite taxe şi impozite care, de fapt, duc la finanţarea cheltuielilor publice.

Gheorghe Iancu mai spune că legea iniţiată de PSD încalcă şi prevederile constituţionale, cât şi jurisprudenţa Curţii, potrivit cărora nicio modificare în structura bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a afirmat în mai multe rânduri că Radioul şi Televiziunea Publică vor avea cheltuielile acoperite din bugetul de stat, dar aceasta - susţine el - nu înseamnă că cele două instituţii vor fi sub control politic, ci vor avea "un parcurs predictibil".


Etichete taxa radio-tvGheorghe Iancu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live