Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

20 Aprilie 2015
Vizualizari: 1219
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că există un acord politic pe trei mari chestiuni: legea alegerilor locale şi a finanţării partidelor, votul în diaspora şi alegeri parlamentare.

Legea alegerilor locale şi finanţării partidelor, "promulgată până în mai"

sorin-solomon

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare, că există un acord pe legislaţia privind alegerile locale, alegerile parlamentare şi pe votul din diaspora.

"Ca o primă concluzie pot să spun că există un acord pe trei mari chestiuni. Până la jumătatea luni mai să fie adoptate în Parlament şi promulgată legea privind alegerilor locale şi legea privind finanţarea partidelor şi a campaniei electorale", a anunţat şeful statului la Palatul Cotroceni.
 
El a afirmat că a doua zonă asupra căreia s-a căzut de acord cu partidele şi formaţiunile parlamentare a fost legislaţia privind alegerile parlamentare, arătând că s-a convenit ca acest proiect să se finalizeze până la finele acestei sesiuni parlamentare. 
 
Şeful statului a adăugat că în ceea ce priveşte votul pentru diaspora toate partidele au dat asigurări că există voinţă politică şi că o soluţie politică va fi adoptată în timp util.

Etichete Preşedintele Klaus Iohannisonsultările cu partidele şi formaţiunile parlamentareacord pe legislaţia privind alegerile localealegerile parlamentare şi pe votul din diasporaPalatul Cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live