Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

15 Martie 2015
Vizualizari: 1879
Comentează add

Un lanţ uman a fost format azi din faţa sediului MAE până în faţa Ambasadei R. Moldova pentru a solicita autorităţilor eliminarea paşapoartelor la trecerea frontierei peste Prut.

Lanț uman între MAE și Ambasada Republicii Moldova

florentina-varga

Manifestare pentru eliminarea pașapoartelor la trecerea frontierei peste Prut. Foto: Florentina Varga.

Circa 200 de persoane de pe ambele maluri ale Prutului au solicitat intr-un mod inedit autoritatilor eliminarea pasapoartelor la trecerea frontierei dintre Romania si Republica Moldova.

Acestia au facut un lant uman care a pornit din fata sediului Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei si pina in fata Ambasadei Republicii Moldova pentru a simula granite dintre cele doua state.

“Pasapoartele dubleaza frontiera dintre Romania si Moldova. Nu le mai vrem si nu ne mai trebuie. Este nefiresc sa putem circula doar pe baza buletinului in 58 de tari si teritorii, iar pentru a ajunge la Chisinau sa fim nevoiti sa ne procuram pasaport. Costurile morale si financiare sunt prea mari” a declarat Madalina Hrituleac, secretar general al Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatorul protestului.

Platforma Unionista Actiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetatenilor UE in Republica Moldova, doar cu obligatia de a prezenta alternativ pasaportul sau cartea de identitate, atat la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei cat si la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti.

Consulul Ambasadei Eugen Rusu le-a raspuns protestarilor ca “mesajul lor este auzit, iar autoritatile de la Chisinau vor examina demersurile”.

Foto: Lanț uman. Sursa: Florentina Varga.


Etichete protestRepublica MoldovaRomaniaPrutpasapoarteeliminarefrontieragraniteMAEambasadaconsuldemersuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live