Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

3 Aprilie 2020
Vizualizari: 222
Comentează add

Lamborghini, constructorul italian de maşini de lux, a anunţat, joi, că a lansat producția de măști și viziere medicale, un alt exemplu de transformare a producției.

Lamborghini se lansează în producerea de măști și viziere medicale

rador

This photo taken on March 31, 2020 and handout on April 2, 2020 by Italian sports car maker Lamborghini's press office shows upholstery workers producing surgical masks at Lamborghini's production plant in Sant'Agata Bolognese, during the country's lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. Lamborghini is converting departments of its super sports car production plant in Sant’Agata Bolognese in order to produce surgical masks and protective plexiglass shields. The masks will be donated to the Sant’Orsola-Malpighi Hospital in Bologna to be used in the fight against the COVID-19 pandemic.   Handout / Lamborghini / AFP

Lamborghini, constructorul italian de maşini de lux, a anunţat că a lansat producția de măști și viziere medicale, un alt exemplu de transformare a producției în plină epidemie de coronavirus, relatează publicația belgiană Le Soir.
 
Alte companii italiene, din lumea luxului sau a îmbrăcămintei, și-au reconvertit fabricile pentru a produce echipamente destinate lumii medicale. Acesta este şi cazul designerului Giorgio Armani ale cărui fabrici italiene produc acum costume de protecție pentru personalul medical angajat în lupta împotriva pandemiei.
 
Același lucru este valabil și pentru Prada, care produce măști și combinezoane, în timp ce grupul textil Calzedonia fabrică măști, la fel ca și producătorul de încălțăminte sport La Sportiva.
 
Ca parte a unei politici de izolare care vizează limitarea la minumum a contactelor pentru a evita răspândirea virusului, Roma a decis, pe 22 martie, să oprească toată activitatea de producție care nu este esențială. Această măsură este încă în vigoare cel puțin până pe 13 aprilie.
 
Produsele fabricate de Lamborghini vor fi destinate spitalului S. Orsola-Malpighi din Bologna, în nordul Italiei, un oraș aflat aproape de fabrica și sediul său central din Sant'Agata Bolognese, a explicat grupul într-un comunicat. Producția de măști chirurgicale "a fost încredințată unui grup de muncitori specializați de la secția responsabilă cu producția de interioare și personalizare a maşinilor Lamborghini". O mie de măști vor fi produse în fiecare zi. În același timp, vizierele de protecție medicală vor fi realizate cu imprimante 3D în interiorul sectorului de producție a fibrelor de carbon și în departamentul de cercetare și dezvoltare, la o rată de 200 pe zi.
 
Măștile vor fi supuse validării la Departamentul de Științe Medicale și Chirurgicale din cadrul Universității din Bologna, înainte de a fi trimise la spital. "În situații de urgență de genul acesta, era necesar să aducem o contribuție concretă (...) Unindu-ne şi sprijinindu-i pe cei care sunt în linia întâi în lupta împotriva acestei pandemii, vom câștiga împreună această bătălie", a subliniat directorul general al companiei Automobili Lamborghini, Stefano Domenicali.

Etichete (ii)lamborghinivizieramedicala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live