Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Aprilie 2019
Vizualizari: 519
Comentează add

La Tulcea a fost inaugurată astăzi oficial Bursa de Peşte, un mecanism care să ajute la stabilirea unui preţ de referinţă pentru fiecare specie de peşte.

La Tulcea a fost inaugurată oficial Bursa de Peşte

radiojurnal

La Tulcea a fost inaugurată astăzi oficial Bursa de Peşte, un mecanism care să ajute la stabilirea unui preţ de referinţă pentru fiecare specie de peşte şi să elimine diferenţele de preţ, în favoarea cumpărătorilor.

La eveniment a participat şi premierul Viorica Dăncilă, care a vorbit despre importanţa economică şi socială a Bursei de Peşte de la Tulcea. 

       
Viorica Dăncilă: Resursa piscicolă bogată din Deltă merită o piaţă concurenţială cu adevărat funcţională, având în vedere că agricultura şi pescuitul contribuie semnificativ la economia judeţului Tulcea şi asigură locuri de muncă pentru aproximativ 30% din populaţie. Aceste cifre argumentează odată în plus importana economică și socială pe care o are noua bursă de pește din Tulcea, un proiect în valoare de aproape şase milioane de euro, finanţat din fonduri naţionale şi europene.


Realizator: Premierul a anunţat astăzi la Tulcea şi demararea unui nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor piscicole.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit şi cu pescarii tulceni care i-au vorbit şefei guvernului despre nemulţumirile lor.

Între acestea: fenomenul de colmatare a apelor, lipsa zonelor de reproducere pentru speciile de peşti migratori, creşterea populaţiilor de păsări şi lipsa subvenţiilor în sectorul piscicol, ne-a transmis corespondenta noastră Luisa Rosetti.


Etichete TulceaBursa de Peşte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live