Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

23 Aprilie 2021
Vizualizari: 368
Comentează add

La Timișoara a început maratonul vaccinării, un eveniment în cadrul căruia autoritățile își propun să administreze 10.000 de seruri anti-COVID -19 în trei zile.

La Timişoara a început "maratonul vaccinării"

alina-bujanca

 Foto: Arhivă.

La Timișoara a început "maratonul vaccinării", un eveniment în cadrul căruia autoritățile își propun să administreze 10.000 de seruri anti-COVID -19 în trei zile.

Corespondenta noastră Alina Bujancă este la Centrul Regional de afaceri, acolo unde au fost organizate 30 de fluxuri de vaccinare care vor funcționa nonstop până luni dimineață. Bună ziua, Alina. S-a dat startul?

Reporter: Bună ziua. Primele 60 de persoane programate aici, la Centrul Regional de Afaceri, au început să intre chiar acum în incintă pentru a se imuniza.

Câteva sute de oameni au venit încă de acum o oră și stau la coadă în fața centrului pentru a primi serul, iar unii sunt nemulţumiţi că trebuie să aștepte.

Peste 2.000 s-au înscris pe platformă, însă organizatorii se aşteaptă să vină mult mai mulţi, întrucât se pot prezenta doar cu buletinul și vor primi pe loc adeverință de vaccinare.

Sunt aşteptaţi inclusiv tinerii peste 16 ani, cu acordul părinţilor.

Au fost pregătite 13 mii de doze Pfizer, iar întreaga activitate se va desfășura pe parcursul a 64 de ore cu ajutorul a cel puţin 200 de medici de la toate spitalele din oraș și a 300 de studenți la medicină, cu toţii voluntari la acest maraton.

Rapelul, care se va face la 21 de zile, va avea loc în aceeaşi formulă şi se va organiza în imediata apropiere, la Sala Olimpia.

Organizatorii sunt medicii de la ATI care spun că vor să dea un impuls campaniei de vaccinare pentru a se goli secţiile de Terapie Intensivă şi a pune umărul la imunizarea colectivă.

Să mai spunem că până aseară în România fuseseră vaccinate anti-COVID - 19 peste 2.860.000 de persoane, dintre care mai bine de jumătate primiseră și doza de rapel.

(RS)


Etichete timisoaramaratonul vaccinariiimunizarecoronavirusrapelsala olimpia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live