Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

9 Mai 2015
Vizualizari: 1859
Comentează add

Am dorit ca la Târgu Mureş să organizăm una dintre cele mai ample ceremonii militare dedicate zilei de 9 mai, susţine ministrul apărării Mircea Duşa.

La Târgu Mureș, "una dintre cele mai ample ceremonii militare de 9 mai"

raul-matis-targu-mures

Foto: Raul Matiș

Am dorit ca la Târgu Mureş să organizăm una dintre cele mai ample ceremonii militare dedicate  zilei de 9 mai, susţine Mircea Duşa.

Prezent astăzi la Târgu Mureş, pentru a participa la activităţile cultural-patriotice organizate cu prilejul Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial şi Zilei Europei, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat a dorit ca la Târgu Mureş să fie organizată una dintre cele mai ample ceremonii militare dedicate zilei de 9 mai. 

Mircea Duşa a spus că prin decorarea celor 35 de veterani de război, dintre care aproximativ 20 au fost prezenţi la ceremonia militară,  a dorit să-i omagieze pentru curajul şi pentru sacrificiul lor, pentru că şi-au pus viaţa în pericol ca România să fie astăzi ceea ce este. 

Ceremonia militară de la Târgu Mureş a mai cuprins intonarea imnului naţional al României şi imnului Europei, oficierea unei slujbe religioase, alocuţiuni ale oficialităţilor, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentul ostaşului român, dar şi defilarea gărzii de onoare şi un spectacol susţinut de fanfara militară din Cluj Napoca. 

În final a avut loc o demonstraţie de zbor cu aeronave aparţinând Aeroclubului României, urmată de saltul cu paraşuta efectuat sergentul major Gabriel Pop, din cadrul Batalionului 6 Operaţii Speciale, care în timp ce cobora din înaltul cerului a purtat drapelul României.

 

Foto: Raul Matiș

Posted by România Actualităţi on Saturday, May 9, 2015

Etichete una dintre cele mai ample ceremonii militare de 9 maiTârgu MureșMircea DușaZiua Independenţei de Stat a RomânieiZiua Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război MondialZiua Europei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live