Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Octombrie 2018
Vizualizari: 948
Comentează add

LIVE - Opinia Comisiei Europene va fi prezentată de comisarul european pe Justiţie, Vera Jourova, iar premierul Viorica Dăncilă va exprima poziţia Guvernului de la Bucureşti.

La Strasbourg, dezbatere privind respectarea statului de drept în România La Strasbourg, dezbatere privind respectarea statului de drept în România - Conține video

petruta-obrejan

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei foto: Arhivă

LIVE VIDEO - Sursa: facebook.com/europeanparliament.

La Strasbourg a început în plenul Parlamentului European o dezbatere legată de îngrijorările privind respectarea statului de drept în România.

Opinia Comisiei Europene va fi prezentată de comisarul european pe Justiţie, Vera Jourova, iar premierul Viorica Dăncilă va exprima poziţia Guvernului de la Bucureşti.

Ea a avut discuţii anterior cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Cu mai multe informaţii, în direct de la Strasbourg, Petruţa Obrejan 

Reporter: Bună dimineaţa! Într-adevăr, premierul Virorica Dăncilă s-a întâlnit cu puţin timp în urmă cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Nu ştim deocamdată ce au discutat, întrucât Biroul de Presă al preşedintelui Tajani, nici cel al Guvernului nu au dat vreo informare în acest sens, însă, mai mult ca sigur temele abordate au vizat atât agenda europeană, cât mai ales subiectul, ce urmează să fie dezbătut aici, la Strasbourg, în plen, în prezenţa premierului, şi anume statul de drept şi independenţa sistemului judiciar.

Întrevederea cu Antonio Tajani vine după o altă întâlnire, pe care şeful Executivului român a avut-o aseară cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a criticat dur în Comisia pentru Libertăţi Civile autorităţile române, spunând că acestea nu ţin cont de recomandările făcute de Comisia de la Veneţia sau Grupul Statelor împotriva Corupţiei, pe legile justiţiei.

El a precizat că: "Dacă se vor constata abateri grave, România ar putea să fie sancţionată.


Etichete Strasbourgdezbatere privind respectarea statului de drept în Româniaparlamentul europeanviorica dancilavera jourova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live