Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Anca Șurian Caproş

22 Februarie 2016
Vizualizari: 5593
Comentează add

Şezătoarea nu e doar obicei... de muzeu

La şezătoare pentru Hani

anca-surian-capros

 Foto: La şezătoare

Le găseşti undeva în mijlocul Bucureştiului. După ce se achită de toate treburile zilnice, miercurea, vin să înveţe împreună să coasă ii aidoma cu cele de altădată.

 

Sunt ca un "roi de albine înarmate cu ace", spune Ioana Corduneanu, arhitect de profesie, fondator "Semne cusute". Şi deşi se adună la şezătoare, nu sunt de pe altă lume şi din alt timp, au Facebook de şezătoare şi îşi propun să ducă mai departe nu numai modele de ii, ci şi un model de socializare… Zilele acestea sunt însă şi mai ocupate, pentru că de pe 24 ianuarie, de la ziua Unirii mici, până pe 24 februarie, de Dragobete şi-au propus să strângă şi să coasă Ii pentru Hani, un tânăr care încă se recupereaza cu greu de pe urma arsurilor pe care i le-a provocat incendiul de la Colectiv.

 

Şi pentru a-l ajuta şi material, şi moral "armata de ace" s-a mobilizat să coasă şi să mobilizeze comunitatea iubitorilor de ii să doneze ii pentru Hani.

 

Spun ele că le-a fost uşor să se mobilizeze, pentru că nu era o acţiune doar pentru ele. Totul a pornit de la o ie de Vrancea pe care Carolina Bârzăianu, profesoară de matematică, a cusut-o pentru a o purta la banchetul unei clase de a XII-a, cea în care a fost şi Hani.

 

Apoi, la 6 mâini au ţesut o ie cu ciupag, un model vechi şi rar. Irina Serpol, reprezentanta a 2 dintre cele 6 mâini dibace spune că au ales să facă ceva cu adevărat valoros, un model ca de muzeu adică.  

 

Şi pentru că le-a ieşit foarte bine modelul cu ciupag, tot în echipă se pregătesc  să coasă o altă ie, aşa că s-au apucat deja de treabă.

 

Licitaţia cu ii cusute şi dăruite pentru Hani se termină miercuri, de Dragobete, dar sigur vor mai găsi ele o cauză pentru care să coasă. Chiar şi numai pentru a duce mai departe ideea de şezătoare.

Ascultaţi cum deapănă povestea şezătorii pentru Hani Ioana Corduneanu, Irina Serpol şi Carolina Bîrzăianu:

 


Etichete ii pentru hani#colectivciupagşezătoaresemne cusuteDragobete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live