Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

26 Martie 2020
Vizualizari: 374
Comentează add

La ROMARM se vor produce echipamente pentru domeniul sănătăţii

petruta-obrejan

 Ludovic Orban.         Foto: Arhivă.

Posibilitatea amânării ratelor penntru o perioadă de nouă luni este dezbătută în şedinţa de guvern de joi, 26 martie. Premierul Ludovic Orban a cerut ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în document.

Principala misiune a executivului este să asigure funcţionarea economiei, spunea premierul Ludovic Orban în debutul şedinţei de guvern, iar cei afectaţi direct sau indirect trebuie sprijiniţi.

În acest sens, el i-a cerut ministrului transporturilor să demareze noi investiţii. Acesta l-a asigurat că termenele penntru finalizarea investiţiilor în infrastructura de transport rămân în grafic şi nu se vor modifica.

Şi ministrul economiei, Virgil Popescu, spunea că România va produce în cel mai scurt timp în jur de 15 milioane de măşti pe lună.

El a cerut totodată scurtarea avizărilor pentru certificarea echipamentelor şi biocidelor prin ordonanţă militară.

"De săptămâna viitoare, odată ce va fi instalat la sfârşitul acestei săptămâni, e prima linie de producţie automată a măştilor, va produce 150.000 de măşti pe zi, adică va ajunge la în jur de 4 milioane de măşti lunar şi din 15 aprilie va produce 500.000 de măşti pe zi. Practic, vom ajunge să producem 16-17 milioane de măşti pe zi, vorbim de măşti acreditate CEE, măşti care sunt definite ca şi dispozitive medicale, conform standardelor Agenţiei Naţionale a Medicamentului", a declarat ministrul Virgil Popescu.

Toate companiile din energie vor continua investiţiile - a mai spus ministrul economiei, iar la ROMARM se vor produce echipamennte necesare pentru domeniul sănătăţii.

(S.S.)


Etichete ROMARMguvernrateLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live