Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Mai 2021
Vizualizari: 426
Comentează add

La Metrorex sunt angajaţi ,,pe hârtie" care nu au venit la serviciu niciodată."

"La Metrorex sunt angajaţi ,,pe hârtie" "

florin-lepadatu

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. FOTO: Alex Lancuzov.

Compania Metrorex încă nu a achitat la bugetul de stat 213 milioane de lei reprezentând contribuţiile sociale ale angajaţilor pentru anul trecut şi are salariaţi care nici nu au trecut pe la serviciu, a declarat într-un interviu pentru RRA, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
 
Metrorex are pierderi lunare de 40 de milioane de lei iar o eventuală majorare a preţurilor la cartele şi abonamente tot nu rezolvă problemele financiare ale Companiei care nu se poate susţine din venituri şi încasări, a explicat ministrul Cătălin Drulă, potrivit redactorului RRA Alexandru Lancuzov.
 
,,Metrorex încasează lunar 50 de milioane de lei din subvenţie  de la bugetul naţional iar 11 milioane de lei vin din bilete şi au cheltuieli de 100 de milioane. Înseamnă că lipsesc lunar 39 de milioane care sunt pierdere. Dacă facem o majorare tarifară în zona rezonabilă poate mai aduci 2,3, 4 milioane dar în niciun caz nu închide această gaură. Problema este cauzată în principal de cheltuielile cu salariile - 60 de milioane de lei lunar. De altfel, un lucru puţin ştiut este că între martie şi decembrie 2020, Metrorex nu a plătit dările la stat contribuţiile obligatorii, pensie, sănătate şomaj în total 213 milioane lei şi alte 5 milioane sunt acum penalizări şi în aceste condiţii li s-au mărit salariile ( n.r. cu 18 %). Avem şi informaţii că există angajaţi care nu au trecut pe acolo niciodată sau aproape niciodată. Sunt controale, verificări pentru a-i identifica pe aceşti indivizi. Nu mă surprinde avînd în vedere cum s-au făcut angajările" a declarat pentru RRA, ministrul Cătălin Drulă. 
 
Acesta a mai adăugat că, un grup de lucru special constituit analizează toate variantele pentru a ţine Metrorex pe linia de plutire iar la sfârşitul  lunii va prezenta propunerile pentru rederesarea companiei, toate variantele fiind luate în calcul, inclusiv intrarea în insolvenţă. 

Dacă înainte de pandemie, metroul transporta zilnic 650 – 700 000 de călători, acum cifrele oficiale arată o scădere semnificativă, numărul zilnic de călători fiind de aproximativ 200 000.


Etichete ministrul transporturilorCătălinDrulă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live