Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iulie 2017
Vizualizari: 730
Comentează add

Primarul Olaf Scholz a cerut scuze locuitorilor Hamburgului pentru zonele cu incidente. Alţi oficiali spun că responsabilitatea pentru organizarea summitului este a Angelei Merkel.

La Hamburg se cere demisia primarului după violenţele din timpul G20

radiojurnal

 

În conferinţa de presă pe care a susţinut-o ieri după-amiază, primarul Hamburgului, Olaf Scholz a admis că oraşul a fost scena unor violenţe extreme pe care autorităţile nu le-au putut înăbuşi. 

Oaf Scholz: Am promis că vom menţine ordinea, fiind convins că aşa va fi, dar în pofida organizării noastre, nu am putut reuşi acest lucru permanent şi în toate zonele din oraş. De aceea, îi rog pe locuitorii oraşului Hamburg să accepte scuzele mele. Singurii responsabili de violenţele petrecute în Hamburg au fost infractorii interesaţi doar de violenţe şi distrugeri. 

Potrivit corespondentului Vlad Draghicescu, ministrul federal de externe, Sigmar Gabriel, a reacţionat neobişnuit de dur, fiind iritat de insistenţa solicitărilor de a demisiona adresate lui Olaf Scholz, primarul social-democrat al Hamburgului.

Într-un interviu acordat unui ziar local, şeful diplomaţiei germane i-a acuzat pe conservatorii doamnei Merkel de ipocrizie, declarând că aceia care stăruie ca Olaf Scholz să demisioneze trebuie să ceară simultan şi demisia Angelei Merkel.

Sigmar Gabriel spune că Angela Merkel, poartă responsabilitatea politică pentru organizarea şi desfăşurarea summitului G20 la Hamburg, şi că a fost o decizie cu un obiectiv secret, de autopromovare, a actualei cancelare, înainte de alegerile legislative din 24 septembrie.

Angela Merkel a reacţionat calm la criticile ministrului de externe, declarând doar că este bucuroasă că acesta a însoţit-o la reuniunea G20 şi a contribuit la succesul evenimentului.


Etichete Olaf Scholzg20summitviolenţedistrugeriAngela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live