Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

19 Mai 2019
Vizualizari: 880
Comentează add

Filmul în regia lui Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiţia oficială pentru marele trofeul Palme d'Or

"La Gomera"- premiera mondială la Cannes

octavian-begu

 

Pelicula "La Gomera", în regia lui Corneliu Porumboiu a avut, aseară, premiera mondială la festivalul internaţional de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiţia oficială pentru marele trofeul Palme d'Or. Cu Vlad Ivanov în rol principal, lung-metrajul spune povestea unui poliţist corupt de traficanţii de droguri şi care ajunge în insula La Gomera din Canare. Aici, el trebuie să înveţe repede o veche limbă secretă fluierată, pentru a-l putea elibera pe un mafiot încarcerat la Bucureşti. Filmul va fi lansat în cinematografele din ţară la toamnă, dar până atunci va fi proiectat la Festivalul TIFF, de la Cluj.

Pe de altă parte, la Cannes a fost prezentat, în afara competiţiei, pelicula "Cei mai frumoşi ani din viaţă" care povesteşte reîntâlnirea personajelor principale ale enormului succes din 1966, "Un bărbat şi o femeie", care a cucerit atât Palme d'or-ul în acel an, dar şi două premii Oscar.

Regizorul Claude Lelouch şi actorii Jean-Louis Trintignant şi Anouk Aimée au fost primiţi, aseară, pe scenă, de public intonând în cor celebrul cântec: "Badabadada, badabada...". 


Etichete CannesLa GomeraCannesPalme d'OrCorneliu PorumboiuVlad IvnovTIFFClaude LelouchJean-Louis TrintignantAnouk Aimée

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live