Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

George-Cristian Matei, Piteşti

3 August 2016
Vizualizari: 4888
Comentează add

FOTO: În Catedrala din Curtea de Argeş, pe 13 august, urmează să fie înmormântată Regina Ana.

La Catedrala din Curtea de Argeş "încă se lucrează în curte şi la acoperiş"

george-cristian-matei-pitesti

La Catedrala din Curtea de Argeş se lucrează în curte şi la acoperiş aşa încât lăcaşul să fie gata peste zece zile. Foto: George Matei.

Lucrările la noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, ce va servi, de acum înainte și drept necropolă regală, continuă încet, dar sigur. Noul lăcaș de cult, ce va avea hramul Sfânta Filofteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, este definitivat la interior, în zona în care criptele sunt delimitate de spațiul liturgic, așa după cum susțin reprezentanții firmei constructoare, lucru confirmat și de autoritățile municipale din Curtea de Argeș, dar și de reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

În curtea noului lăcaș de cult se lucrează, încă, destul de serios, la fel și pe acoperiș.

Din punctul de vedere al administrației municipiului Curtea de Argeș, totul este în grafic, iar primarul Constantin Panțurescu este încrezător că totul va fi terminat la timp și că nu vor fi probleme de organizare în ziua de 13 august, când Regina Ana va fi înmormântată aici.

În noua clădire urmează să fie adusă, în viitorul apropiat, și racla cu moaștele Sfântuliței de la Argeș, cum mai este denumită Sfânta Filofteia. De asemenea, trupul lui Carol al II-lea, aflat acum într-o capelă din curtea Mănăstirii Curtea de Argeș, va fi mutat în noua necropolă regală.

Lucrările la noua Catedrală Arhiepiscopală și necropolă regală din Curtea de Argeș sunt pe ultima sută de metri. Foto: Cristian Matei.

 

 

 


Etichete Regina Anaexclusiv onlineinmormantarea reginei anaCatedrala din Curtea de Argeş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live