Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

26 Martie 2019
Vizualizari: 873
Comentează add

Evenimentul este organizat în cadrul preşedinţiei semestriale a României la Consiliul Uniunii Europene, iar dezbaterile vor dura trei zile.

La Bucureşti a început Conferinţa de tineret a Uniunii Europene

catalin-radu

Conferinţa de tineret a Uniunii Europene. Foto: Cătălin Radu.

Integrarea tinerilor pe piaţa muncii şi îmbunătăţirea dialogului dintre aceştia şi autorităţi sunt principalele teme ale Conferinţei de tineret a Uniunii Europene, care a început astăzi, la Bucureşti.

Evenimentul este organizat în cadrul preşedinţiei semestriale a României la Consiliul Uniunii Europene, iar dezbaterile vor dura trei zile.


În deschiderea lucrărilor, ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei: Ne propunem ca, în cadrul acestei conferinţe, să găsim împreună acele instrumente inovatoare, care să-i angajeze pe tineri într-un dialog de calitate cu autorităţile publice. Ne dorim un proces reprezentativ în care toţi tinerii să aibă şansa de a participa, indiferent de situaţia lor socio-economică, de faptul că sunt sau nu membri ai unei organizaţii nonguvernamentale. În al doilea rând, în domeniul tineret, după cum bine ştiţi deja, preşedinţia română, inspirată de obiectivele pentru tineret, a propus abordarea temei "Viitorul muncii". Dacă ne uităm la faptul că efectele crizei economice s-au resimţit, până nu demult, în rândul tinerilor, există răspunsuri adecvate. Din partea Uniunii Europene şi a statelor membre, prin prisma unor măsuri rpecum programul "Corpul european de solidaritate", schema "Garanţia pentru tineri", iniţiativa "Locuri de muncă pentru tineri" sau, indirect, programul Erasmus Plus.


Realizator: Ministrul tineretului a mai precizat că Uniunea Europeană va trebui să menţină echilibrul între asigurarea competitivităţii sale economice la nivel global şi calitatea vieţii cetăţenilor săi, prin educaţie şi protecţie socială.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEBucureştiConferinţa de tineret a Uniunii Europeneministrul Tineretului şi SportuluiConstantin Bogdan Matei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live