Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

1 Septembrie 2017
Vizualizari: 983
Comentează add

În localitatea vâlceană Alunu se menţine starea de alertă impusă de alunecările de teren, iar familiile care locuiau în cele opt case distruse nu au fost despăgubite nici acum.

La Alunu se menţine starea de alertă

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Alunu. Foto: Arhivă - Cătălin Radu.

În localitatea vâlceană Alunu se menţine starea de alertă impusă de alunecările de teren, iar familiile care locuiau în cele opt case distruse nu au fost despăgubite nici acum.

Începerea toamnei îi îngrijorează pe oameni, care nu ştiu când vor reuşi să îşi construiască locuinţe noi.

Reporter - Ana Maria Cârstea: De peste trei luni de zile oamenii îşi duc traiul pe la rude sau în centrul social din localitate, pentru că pentru despăgubirea lor cuvântul de ordine este "aşteptare".

David Ciobanu, viceprimarul comunei Alunu: Noi am făcut demersurile necesare, s-au făcut evaluăile, s-au trimis mai departe, acum instituţiile superioare urmează să decidă de unde vor veni banii, când. Am făcut şi o comandă către CET Govora de 40 de tone de cărbune combustibil pentru iarnă.

Reporter: Nimeni nu ştie când vor sosi banii de despăgubiri.

Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea: Aşteptăm în continuare să vedem când anume le va fi alocat suma de bani. Eu tot ceeac ce pot să fac este să mă interesez de fiecare dată. Dacă am avea fondurile la dispoziţie la instituţia prefectului şi banii /.../ o foarte mare problemă în dreptul nostru, dar aşa suntem nevoiţi la rândul nostru să solicităm de fiecare dată, să vedem dacă banii sunt alocaţi sau când vor fi.


Etichete Alunustare de alertaalunecari de terendespagubiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live