Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

11 Februarie 2020
Vizualizari: 594
Comentează add

Premierul desemnat, Ludovic Orban susţine că dacă alegerile parlamentare nu vor fi înainte de termen România ar avea serios de suferit.

L. Orban: Anticipatele trebuie să fie organizate cât mai repede posibil

andrei-serban

Ludovic Orban.              Foto gov.ro

Premierul desemnat, Ludovic Orban susţine că dacă alegerile parlamentare nu vor fi înainte de termen România ar avea serios de suferit.

Într-un interviu pentru publicaţia "Gândul", difuzat în direct pe internet, premierul a avansat ca date posibile pentru anticipate 14, 21 sau 28 iunie. Andrei Şerban a urmărit interviul şi are detalii în radiojurnal.


Reporter: Premierul Ludovic Orban a declarat în interviul acordat astăzi că fără alegeri parlamentare anticipate, țara va fi aruncată în aer.

El a susținut că anticipatele trebuie să fie organizate cât mai repede posibil, probabil în luna iunie.


Ludovic Orban: Cât mai repede posibil. Avem cele 60 de zile care sunt prevăzute în Constituție pentru derularea procedurilor până la momentul anticipatelor, adică respingerea a două propuneri de guvern, președintele, la 60 de zile, începând cu data de ieri, să poate să dizolve parlamentul. O dată cu dizolvarea parlamentului, se va stabili data alegerilor. După părerea mea, e posibilă organizarea alegerilor parlamentare pe 14, 21, 28 iunie.


Reporter: La palatul Victoria va continua astăzi seria întâlnirilor premierului cu partidele parlamentare pe tema anticipatelor.

După ora 16:00, au anunţat că vor veni reprezentanţii USR. Nu este clar deocamdată daca vor veni şi reprezentanţii PMP.

Au refuzat invitaţia premierului PSD, PRO România şi ALDE. De dimineaţă, a discutat la guvern cu premierul liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Pentru anticipate s-au pronunţat PNL şi USR, împotrivă ALDE, PRO România şi Grupul minorităţilor naţionale, PMP şi liderii PSD au spus că nu se tem de anticipate, în timp ce UDMR nu le doreşte comasate cu algerile locale.


Etichete ludovic orbanguvernalegeri parlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live