Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

7 Martie 2019
Vizualizari: 580
Comentează add

L.C. Kövesi a declarat, cu puţin timp în urmă, că procurorii continuă campania de hărţuire împotriva sa, care, în opinia ei, are legătură cu candidatura sa la Parchetul European.

L. C. Kovesi: Am aflat că sunt învinuită într-un nou dosar

diana-surdu

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi.     Foto: Agerpres.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a ieşit de la audieri de la Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Ea a fost audiată timp de mai multe ore în dosarul în care e acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kövesi a declarat, cu puţin timp în urmă, că procurorii continuă campania de hărţuire împotriva sa, care, în opinia ei, are legătură cu candidatura sa la Parchetul European.

Laura Codruţa Kövesi a spus că nu a putut da azi declaraţii, deşi a stat cinci ore în sediul Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor; a aflat că este învinuită într-un alt dosar.

De asemenea, ne-a spus că va veni în perioada următoare să studieze acuzaţiile care i se aduc pentru a putea da declaraţii în faţa procurorilor.

Procurorii secţiei speciale o acuză pe fosta şefă a DNA, printre altele, că ar fi primit peste 260.000 de le pentru extrădarea fostului director al FNI, Nicolae Popa, în 2011.

Acest dosar a fost deschis în urma unui denunţ al lui Sebastian Ghiţă.

În faţa sediului Parchetului, alături de noi ziariştii, au mai rămas, în continuare, susţinători, membri 'Rezist', dar şi câţiva contestatari ai acesteia, alături de un dispozitiv destul de mare de jandarmi.

Kövesi a fost în această secţie citată şi în luna februarie; atunci a aflat învinuirile, a recuzat procurorul de caz, pe şeful secţiei, dar cerferile au fost respinse.

Laura Codruţa Kövesi a candidat la şefia Parchetului European, care va funcţiona din 2020.

Ea este susţinută de Parlamentul European, iar astăzi, la Bruxelles, conferinţa preşedinţilor a stabilit cine sunt membrii echipei de negocieri a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene în privinţa procurorului-şef european.


Etichete Laura Codruţa KövesiSecţia specială de investigare a magistraţilordnanicolae popaparchetul european

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live