Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

16 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1144
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis merge, săptămâna viitoare, miercuri şi joi în Slovacia unde va discuta cu omologul său slovac, Andrej Kiska.

Klaus Iohannis va efectua o vizită în Slovacia

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis merge, săptămâna viitoare, miercuri şi joi în Slovacia.

Discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul său slovac, Andrej Kiska, vor viza relaţia bilaterală pe toate palierele sale, ţinând cont de interesele convergente în plan regional şi european, precum şi de afinităţile culturale şi istorice care unesc România şi Slovacia.

De altfel, cele două ţări cooperează cu succes şi în interiorul UE şi al NATO, promovând valorile fundamentale ale acestor structuri.

O altă temă care se va regăsi cu siguranţă în discuţiile pe care şeful statului le va avea la Bratislava cu oficialii slovaci priveşte politicile celor două ţări în materie de protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, în contextul în care cele două minorităţi, cea română din Slovacia şi cea slovacă din România au un rol important în consolidarea relaţiei bilaterale.

Peste şase mii de români sunt înregistraţi, având domiciliul sau reşedinţa în Slovacia, majoritatea aflându-se în partea de vest a ţării.

Domeniile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea sunt industria auto, telecomunicaţiile şi tehnologia informaţiei.

În ceea ce priveşte schimburile comerciale româno-slovace acestea au avut o dinamică pozitivă şi este de aşteptat ca preşedinţii celor două ţări să dea un semnal pentru intensificarea cooperării economice. 


Etichete preşedintele Klaus Iohannisvizită în SlovaciaBratislavapreşedintele slovac Andrej KiskacooperareUENATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live