Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 1027
Comentează add

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, la New York, o întrevedere cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon

alina-stanuta

Preşedintele Klaus Iohannis (stânga) şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. Foto: presidency.ro.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Cei doi au abordat teme de actualitate de pe agenda internaţională şi au subliniat importanţa ONU în arhitectura de securitate globală.

Tot la New York, a avut loc astăzi un summit consacrat operaţiunilor de menţinere a păcii, găzduit de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

Reprezentanţii celor 43 de state participante au adoptat o declaraţie comună prin care şi-au reînnoit angajamentul de a asigura succesul misiunilor de pace desfăşurate în lume.

Declaraţia consemnează necesitatea ca suplimentarea contribuţiilor să fie însoţită de reformarea modului în care operaţiunile de pace sub egida ONU sunt organziate şi sprijinite, precum şi responsabilitatea solemnă a protejării civililor, inclusiv în ceea ce priveşte angajarea forţei.

Reprezentanţii României au afirmat că de-a lungul anilor, misiunile de pace s-au dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente ale ONU pentru stabilizarea conflictelor, menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

România a început să contribuie la misiunile ONU de pace în aprilie 1991.

De la acel moment, ţara noastră a pus la dispoziţia ONU peste şapte mii de militari şi poliţişti care au acţionat în condiţii dificile în cadrul a 17 misiuni de pace pe patru continente.

În prezent, România asigură mai mult de 140 de militari, jandarmi şi poliţişti în cadrul a zece misiuni de pace sub egida ONU, din totalul celor 16 aflate în desfăşurare.

De asemenea, delegaţia României, în intervenţia din cadrul summitului, a subliniat că pronind de la solicitările specifice, suntem pregătiţi să discutăm opţiuni pentru extinderea angajamentului nostru în cadrul actualelor sau noilor misiuni de pace organizate de ONU. 


Etichete New YorkONUsecretarul general Ban Ki-moonpreşedintele Klaus Iohannissecuritate globalămisiuni de pace

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live