Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

1 Aprilie 2015
Vizualizari: 820
Comentează add

Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul său că România susţine Turcia în procesul de aderare la UE, care, în opinia sa, ar genera dezvoltare economică şi stabilitate regională.

Klaus Iohannis: România şi Turcia au interese comune

oana-bala

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan (stânga) și președintele Klaus Iohannis (dreapta). Foto: presidency.ro.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a scurtat vizita în România, în urma incidentului armat de astăzi de la Istanbul, produs la doar o zi după luarea de ostatici încheiată cu moartea unui procuror şi a celor doi răpitori ai săi - membri ai unei grupări de extremă stânga.

Între timp, la Bucureşti, tocmai s-a încheiat conferinţa de presă comună susţinută la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis şi demnitarul de la Ankara.

România şi Turcia au interese comune, fiind legate printre altele şi de apartenenţa la NATO, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după discuţiile avute la Palatul Cotroceni cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Şeful statului l-a asigurat pe omologul său că România susţine Turcia în procesul de aderare la Uniunea Europeană, care, în opinia sa, ar genera dezvoltare economică şi stabilitate regională.

El a mai precizat şi că participarea Turciei la structurile de comandă ale NATO care vor fi desfăşurate în România ar avea o importanţă deosebită pentru ţară noastră.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis condoleanţe omologului său pentru evenimentele de ieri, de la Istanbul, când doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatic un procuror turc, toţi fiind ucişi după un schimb de focuri şi a susţinut că terorismul este un flagel groaznic, care se extinde şi la a cărui combatere trebuie să colaboreze ambele naţiuni.

La rândul său, preşedintele Turciei a susţinut că terorismul trebuie combătut la nivel mondial.

El a mai spus că îşi doreşte ca oamenii de afaceri din ambele ţări să meargă împreună pe pieţe terţe, pentru a deveni şi mai puternici şi a adăugat că există firme care doresc să facă noi investiţii în România.


Etichete TurciaRomaniaKlaus IohannisRecep Tayyip ErdoganconferintaPalatul CotroceniUENATOostaticprocuror

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live