Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Mai 2018
Vizualizari: 766
Comentează add

La Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis: Politica externă să se facă numai în interesul României

oana-bala

 Foto: Arhiva/ presidency.ro

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Viorica Dăncilă, care a avut loc astăzi la Palatul Cotroceni, s-a încheiat.

Discuţia a avut ca temă politica externă a României. 

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni a durat în jur de o oră, iar premierul Viorica Dăncilă a venit însoţită de ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi de vicepremierul pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României, Ana Birchall.

Potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale, în cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă să se facă numai în interesul României şi că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca ţara noastră să rămână un actor credibil în relaţia cu Statele Unite ale Americii la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, precum şi în cadrul celorlalte parteneriate strategice.

Şeful statului a atras atenţia că politica externă trebuie caracterizată de constanţă şi predictibilitate, având câteva linii roşii de la care decidenţii politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică.

Schimbarea poziţiei echilibrate şi echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare şi nelinişte.

În acest sens, preşedintele a solicitat cooperare instituţională, loială şi corectă, în conformitate cu cadrul legal şi constituţional în vigoare, subliniind că aceasta este conduita care trebuie să ghideze toate acţiunile guvernului în interesul naţional.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi membrii executivului prezenţi la consultările de astăzi au exprimat la rândul lor opinia că este nevoie de o abordare instituţională loială în ceea ce priveşte politica externă a României.

 


Etichete Klaus IohannisViorica Dăncilăpolitica externaNATOUESUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live