Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

9 Martie 2021
Vizualizari: 348
Comentează add

Siguranţa în şcoli, pe agenda discuţiilor dintre preşedintele României, premier şi responsabili din educație.

Klaus Iohannis: Nu avem în vedere un lockdown de Paște

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a discutat astăzi cu premierul și cu responsabili din educație și despre siguranța în școli.

Şeful statului a precizat că autoritățile nu au în vedere o închidere totală de Paști, însă restricțiile de circulație și măsurile sanitare anti-COVID-19 se vor menține.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că peste 40% dintre clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat şi a precizat că, în cadrul ședinței de lucru de astăzi, s-a discutat despre pașii care trebuie făcuți pentru a avea școli sigure și sănătoase.

Şeful statului a subliniat că discuțiile au vizat, printre altele, autorizațiile de securitate la incendiu, autorizațiile sanitare, dar și prioritățile de consolidare a clădirilor care deservesc sistemul de educație.


Klaus Iohannis: Am agreat că este foarte important ca, prin alocările viitoare, alocările bugetare atât din fonduri naționale cât, și din fonduri europene zona de infrastructură educațională să fie transformată într-o reală prioritate pentru noi toți. Este absolută nevoie de revizuirea reglementărilor privind construirea, dar și amenajarea și modernizarea unităților de învățământ. Aceste lucruri trebuie actualizate urgent. Ne-am uitat pe lista de normative, majoritatea sunt mai vechi de zece ani. Este clar că lucrurile s-au mișcat. Trebuie să învățăm din ce s-a petrecut în ultimii ani.


Pe de altă parte, președintele României a atras atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare şi a îndemnat pe români să nu irosească ceea ce s-a câștigat până acum prin campania de vaccinare.

El a mai anunțat prelungirea stării de alertă și intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație pe timp de noapte de la ora 22:00, adăugând totodată că autoritățile nu au în vedere un lockdown de Paști.

(RS)


Etichete klaus iohannisscolisigurntacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live