Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Aprilie 2018
Vizualizari: 757
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat nivelul excelent al relaţiei bilaterale dintre România şi Franţa.

Klaus Iohannis, întrevedere cu ministrul de externe francez

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis și ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian (stânga). Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat, astăzi, nivelul excelent al relaţiei bilaterale dintre România şi Franţa, în contextul unui an cu multiple semnificaţii: aniversarea a 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, lansarea Sezonului cultural România-Franţa, celebrarea Centenarului Marii Uniri, la care Franţa a avut o contribuţie semnificativă.

La întâlnirea cu ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, domnul Jean-Yves Le Drian, Kaus Iohannis a exprimat dorinţa României de a coopera cât mai apropiat cu Franţa în abordarea principalelor dosare ale Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Şeful statului român a subliniat, de asemenea, importanţa pe care o acordă ţara noastră aderării la Spaţiul Schengen şi speranţa că Franţa va sprijini o decizie în acest sens.


Etichete Preşedintele Klaus Iohannisnivelul excelentrelaţiei bilateraleRomâniaFranţayves le drianconsiliul uespatiul schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live