Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Februarie 2020
Vizualizari: 528
Comentează add

Klaus Iohannis, întâlnire cu omologii săi din grupul Prietenii coeziunii

oana-bala

 Preşedintele României Klaus Iohannis în timpul unei declaraţii de presă la Bruxelles. Foto: presidency.ro

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a continuat şi astăzi, la Bruxelles, întrevederile bilaterale cu şefii de stat şi de guvern din ţările europene, după runda de negocieri de noaptea trecută, în urma căreia nu s-a ajuns la un acord în privinţa bugetului european pentru următorii şapte ani. Oana Bâlă relatează.
 
Reporter: În marja summitului extraordinar de la Bruxelles au mai avut loc și alte reuniuni, iar la una dintre acesta a participat și președintele Klaus Iohannis.
 
A fost o întâlnire de coordonare cu omologii săi din grupul "Prietenii coeziunii", care se va numi începând de astăzi "Prietenii unei Europe ambițioase". Obiectivul liderilor din acest grup este obținerea rapidă a unui buget în interesul Europei și al cetățenilor europeni.
 
Înainte de începerea summitului, șeful statului a spus că a subliniat în cadrul discuțiilor avute cu lideri europeni importanța coeziunii pentru România şi a precizat că politica agricolă comună reprezintă un pilon de bază, care are nevoie de finanțare.
 
Klaus Iohannis: Sunt state membre care își doresc un buget considerabil mai mic decât cel propus. Majoritatea dintre noi ne dorim un buget, cel puțin atât cât este propus sau mai mare. Rezultatul este cel puțin până în momentul acesta dezamăgitor. Pot să spun că s-au făcut progrese. Ar fi bine să obținem un progres, dar majoritatea dintre noi sunt, trebuie să recunosc, destul de sceptici.
 
Reporter: Președintele României crede că până la Consiliul European de primăvară de la sfârșitul lunii martie va fi nevoie și de alte întâlniri ale șefilor de stat și de guvern din țările membre cu conducerea instituțiilor europene în încercarea obținerii unui compromis asupra bugetului uniunii pentru următorii șapte ani.

Etichete Klaus Iohannispreşedintele Consiliului EuropeanCharles MichelPrietenii coeziunii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live