Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

19 Iunie 2018
Vizualizari: 562
Comentează add

România nu va mai avea nicio şansă să obţină un loc de membru nepermanent în CSONU dacă îşi mută ambasada din Israel de la Tel-Aviv la Ierusalim, declară preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis despre mandatul României în Consiliul de Securitate al ONU

carmen-gavrila

Preşedintele Klaus Iohannis (dreapta) și preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak (stânga). Foto: presidency.ro.

România nu va mai avea nicio şansă să obţină un loc de membru nepermanent în CSONU dacă îşi mută ambasada din Israel de la Tel-Aviv la Ierusalim, declară preşedintele Klaus Iohannis

România nu va mai avea nicio şansă, acum sau pe viitor, de a obţine un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU dacă îşi mută ambasada din Israel de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis astăzi, după întâlnirea cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak.

În prezent, România negociază pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2020-2021.

Miroslav Lajcak a spus că nu comentează intenţiile guvernelor naţionale, dar a atras atenţia că există o serie de rezoluţii ale Adunării Generale ONU şi ale Consiliului de Securitate ONU potrivit cărora statutul Ierusalimului trebuie decis de ambele părţi implicate, israelieni şi palestinieni.

Şeful statului a spus că până acum nu a primit nicio analiză de la guvern în legătură cu oportunitatea mutării ambasadei.


Etichete klaus iohannisonuambasada tel avivierusalimisraelconsiliul de securitate onumiroslav lajcakpalestinieni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live