Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Februarie 2015
Vizualizari: 1381
Comentează add

Într-un interviu pentru postul de televiziune francez TV5 Monde, președintele Klaus Iohannis spune că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue "la scară mare".

Klaus Iohannis: Corupția, o amenințare pentru România

radiojurnal

Președintelel Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue la scară mare, având în vedere că aceasta reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Într-un interviu pentru postul de televiziune francez TV5 Monde, şeful statului a adăugat că, în ultimii ani, s-au făcut paşi importanţi în combaterea corupţiei, dar este important ca autorităţile să demonstreze poporului român că luptă în continuare pentru eradicarea fenomenului şi că el însuşi este hotărât să sprijine instituţiile anticorupţie.

În privinţa crizei ucrainene, şeful statului a declarat că o extindere spre România a conflictului din ţara vecină nu este un scenariu considerat posibil de către autorităţile de la Bucureşti, dar faptul că avem o graniţă comună de 650 de kilometri cu aceasta îndeamnă la prudenţă.

El a menţionat, totodată, faptul că Federaţia Rusă a depăşit nu doar cadrul tratatelor internaţionale, ci şi câteva linii roşii, şi a amintit că autorităţile române s-au pronunţat tot timpul pentru o colaborare între Uniunea Europeană şi NATO pentru a determina Moscova să respecte aceste convenţii.


Etichete Klaus IohanniscoruptieluptaamenintareTV5 MondeUcrainaNATORusiaUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live