Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Februarie 2015
Vizualizari: 1219
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacurile teroriste din capitala Danemarcei, Copenhaga. Preşedintele îndeamnă la toleranţă faţă de credinţele religioase.

Klaus Iohannis condamnă atacurile teroriste din Danemarca

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacurile teroriste de aseară, de la Copenhaga.

Acţunile teroriste au început la un centru cultural, în cursul unei dezbateri privind islamismul şi libertatea de exprimare, şi au continuat în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze.

După atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de exprimare şi diferenţele religioase.

România îşi reafirmă sprijinul faţă de lupta împotriva terorismului şi faţă de măsurile europene de combatere şi descurajare a oricăror tentative de terorism.

În acelaşi timp, toleranţa faţă de credinţele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată şi cultivată atât în presă, cât şi în discursurile publice - se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei.

MAE consideră incidentele "un atac la adresa valorilor europene fundamentale"

Şi ministerul de externe condamnă atacurile teroriste din Danemarca și transmite condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în urma acestora.

Ministrul Bogdan Aurescu consideră că astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene reprezinta un atac la adresa valorilor europene fundamentale.

Şeful diplomaţiei române a declarat ca asemenea atacuri de o gravitate deosebită și lipsite de orice justificare întăresc și mai mult angajamentul de a lupta împotriva terorismului internațional și a extremismului.  


Etichete Klaus IohannisBogdan AurescuDanemarcaCopenhagaatacuriterorismsialmiştliberă exprimarefocuri de armăpoliţiemorţirăniţiMohamedcaricaturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live