Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

21 Decembrie 2019
Vizualizari: 577
Comentează add

FOTO + VIDEO: Preşedintele Klaus Iohannis a depus jurământul de învestire în funcţie pentru noul mandat de cinci ani.

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat de președinte Klaus Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat de președinte - Conține video

alina-stanuta

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

VIDEO: Klaus Iohannis, participare la ședința Parlamentului consacrată ceremoniei de depunere a jurământului de învestire. Sursa video: presidency.ro.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a depus astăzi jurământul de învestitură în funcţie pentru al doilea mandat, în faţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. În discursul susţinut, şeful statului  şi-a prezentat priorităţile pentru următorii cinci ani, subliniind că îşi asumă lupta pentru reconstrucţia ţării, care trebuie să depăşească marasmul tranziţiei la 30 de ani de la Revoluţie. Alina Stănuţă revine acum în direct de la Palatul Parlamentului. Bună ziua, Alina! Te ascultăm.


Reporter: Bună ziua! Președintele Klaus Johannis declara aici în Parlament că preia al doilea mandat cu emoție și profund onorat, dar și cu speranță în ceea ce privește viitorul României. Klaus Iohannis spunea că își va dedica toată puterea pentru progresul națiunii române și că va fi președintele tuturor românilor, al celor care l-au votat, dar și al celor care au avut o altă opțiune.

Când ne confruntăm cu dificultăți nu trebuie să ne pierdem nădejdea, ci trebuie să ne unim forțele așa cum au făcut înaintat și noștri, mai spunea Klaus Iohannis în mesajul său. Şeful statului a adăugat că, la trei decenii de la Revoluție, bilanțul acestor ani este dezamăgitor în raport cu potențialul reala țării și că trebuie să depășim marasmul tranziției pentru că prea multe generații au fost de sacrificiu. Obiectivul fundamental al președintelui României este de a construi o țară prosperă cu instituții democratice și cu o voce puternică în Europa și în lume.


Realizator: Mulțumim pentru aceste informații! A fost Alina Stănuţă, în direct de la Palatul Parlamentului.

UPDATE: Reporter: Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.


-: ... /domnului/ Klaus Werner Iohannis invitaţia de a depune în faţa Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în ședință solemnă comună, jurământul prevăzut de articolul 82, alineatul 2, din Constituția României. Domnule președinte aveți cuvântul! Domnule președinte al curții, vă rugăm să înmânaţi textul jurământului!


Reporter: Pentru cei care nu ne văd, preşedintele Klaus Iohannis are o ținută de gală, are papion, şi în acest moment va rosti jurământul cu mâna pe Biblie.


Klaus Iohannis: Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!


Reporter: Cu aplauze și în picioare este primit aici jurământul pe care președintele Klaus Iohannis l-a rostit. Toți invitații care sunt prezenți în sală și la balcoane îl aplaudă pe președintele Klaus Iohannis.


Klaus Iohannis: Vă mulțumesc mult!


-: Mulțumim și noi, domnule președinte! Doamnelor și domnilor deputați /şi/ senatori, onorată asistență, dați-mi voie să citesc declarația Parlamentului României cu privire la depunerea jurământului constituțional /.../


Reporter: În acest moment preşedintele Klaus Iohannis îi înmânează preşedintelui de şedinţă jurământul, iar președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cel care conduce ședința, va dat citire declarației Parlamentului României cu privire la depunerea jurământului de către președintele României.


Marcel Ciolacu: Declaraţia Parlamentului României cu privire la depunrea jurământului de către preşedintele României. Camera Deputaţilor /şi/ Senatul întrunite în şedinţa comună, la data de 21 decembrie 2019, în vederea depunerii jurământului de către candidatul la funcția de președinte al României, a cărui alegere a fost validată de către Curtea Constituţională prin hotărârea numărul 86, din 28 noiembrie 2019, ținând seama de actul de validare, întrunit în conformitate cu prevederile articolului 53, alineatul 2, din Legea numărul 370/2004 pentru alegerea președintelui României, republicată cu modificările și completările ulterioare, al cărui conținut a fost prezentat în fața Parlamentului de către domnul Valer Dorneanu, președintele Curții Constituţionale, constatând că domnul Klaus Werner Iohannis a depus jurământul prevăzut de articolul 82, alineatul 2, din Constituție, iau act de începerea exercitării de către domnul Klaus Werner Iohannis a mandatului de președinte al României.

---Știrea inițială---

Preşedintele Klaus Iohannis depune, astăzi, jurământul de învestire în funcţie pentru noul mandat de cinci ani, câştigat în urma alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată să înceapă la ora 14.00.

De la Palatul Partlamentului, Alina Stănuţă este acum în direct cu noi pentru mai multe informaţii. Bună ziua, Alina. Te ascultăm.


Reporter: Bună ziua. În cadrul Ședinței Solemne, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, va prezenta hotărârea privind validarea alegerii preşedintelui României, după care şeful statului va rosti jurământul și va adresa un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.

La şedinţa sunt invitaţi foştii şefi de stat, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, dar şi membrii Guvernului, judecătorii CCR, patriarhul Daniel şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

În cadrul ceremoniei va fi citită declaraţia Parlamentului cu privire la depunerea jurământului, iar patriarhul Daniel va binecuvânta învestirea preşedintelui. Curtea Constituţională a validat în 28 noiembrie rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Mandatul preşedintelui Klaus Iohannis este de cinci ani şi se exercită de la data depunerii .jurământului


Etichete klaus iohannisjuramant de investireparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live