Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2015
Vizualizari: 887
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Arad, că premierul Victor Ponta nu s-a consultat cu el în privința reuniunii trilaterale de la Sofia.

K. Iohannis: Ponta nu s-a consultat cu mine pentru deplasarea de la Sofia

radiojurnal

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Arad, că premierul Victor Ponta nu s-a consultat cu el înaintea trilateralei de ieri, de la Sofia, pe tema crizei refugiaţilor, unde a participat alături de omologii bulgar şi sârb.

Şeful statului a spus că opiniile exprimate acolo de Victor Ponta nu angajează în niciun fel statul român şi că atunci când va reveni de la Bruxelles, va avea o discuţie cu acesta.

"Nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat ca să angajeze România în vreun fel. După ce mă voi întoarce de la Bruxelles, vom avea o discuţie pe această temă", a declarat președintele.

La reuniunea de ieri, de la Sofia, premierul Victor Ponta a spus că cele trei ţări balcanice au dreptul să se protezeje în egală măsură, după ce omologul său bulgar, Boiko Borisov, a evocat posibilitatea închiderii graniţelor Bulgariei, României şi Serbiei, dacă Germania şi Austria şi le închid pe ale lor pentru a opri fluxul de imigranţi.

Premierul Victor Ponta a insistat însă că trebuie găsită o soluţie comună, europeană, la criza refugiaţilor.

De la Arad, preşedintele Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles, unde va participa azi la o reuniune extraordinară, consacrată crizei refugiaţilor.

Au fost invitaţi şefi de stat şi de guvern din 10 ţări, central şi est-europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat pentru presa germană că la această reuniune va prezenta un plan în 16 puncte, pentru gestionarea situaţiei, şi că aşteaptă o decizie după discuţiile de astăzi.


Etichete Klaus IohannisAradpremierVictor Pontacriza refugiatilorSofiaSerbiaBulgariatrilateralaBruxellesmandatrefugiatiJean Claude Junckersummit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live