Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Aprilie 2020
Vizualizari: 821
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări că persoanele peste 65 de ani nu vor fi plasate în carantină.

K. Iohannis: Ne gândim la măsurile de relaxare după 15 mai K. Iohannis: Ne gândim la măsurile de relaxare după 15 mai - Conține video

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Este încă prematur să relaxăm restricțiile impuse de epidemia de COVID-9. Măsurile s-ar putea relaxa abia după 15 mai, dacă situația o va permite - a atras astăzi atenţia preşedintele Klaus Iohannis, după discuţiile cu membri ai guvernului despre gestionarea crizei.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai, când se încheie perioada stării de urgență, se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de autorități doar în anumite condiții: dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus scade, la fel și numărul de decese, și dacă indicațiile venite din partea autorităților vor fi respectate în continuare.

El a adăugat că măsurile vor fi anunțate, ca și până acum, de către autoritățile competente, și nu de către anumite persoane care doresc poate să se reprofileze politic.

Președintele României a făcut referire la un plan de măsuri apărut în spațiul public, atribuit managerului Institutului "Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, şi a dat asigurări în acest context că persoanele în vârstă nu vor fi duse în carantină și nu vor fi tratate inuman.

Klaus Iohannis: "A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște şi vreau să vă spun clar cum stăm aici: într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă, aberantă, altfel nu pot să îi spun, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se va întâmpla! Este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în nici un caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu aş putea să le spun. Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Atunci când va fi nevoie, vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În niciun caz, repet, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI".

VIDEO: Declarație de presă, președintele Klaus Iohannis.

(RS)


Etichete klaus iohanniscoronavirusromaniapersoane in varstaadrian streinu cercelcarantinarelaxare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live