Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Ianuarie 2018
Vizualizari: 613
Comentează add

Iohannis a declarat la conferinţa de presă comună cu preşedintele CE, că independenţa Justiţiei româneşti este intangibilă şi a precizat că se va implica total în această problemă.

K. Iohannis la Bruxelles: Independenţa Justiţiei româneşti este intangibilă

radiojurnal

Klaus Iohannis și Jean Claude Juncker (dreapta). Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles la conferinţa de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Junker că independenţa Justiţiei româneşti este intangibilă şi a precizat că se va implica total în acestă problemă.

Şeful statului a mai spus că se aşteaptă ca noile legi ale justiţiei să respecte deciziile Curţii Constituţionale şi să ducă la întărirea independenţei justiţiei.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că România a facut progrese remarcabile în privinta statului de drept şi că sistemul judiciar din România funcţionează.

Junker a mai spus că nu crede că se poate vorbi de faptul că România nu ar respecta statul de drept atât timp cât deciziile Curţii Constituţionale sunt respectate:

"Voi raspunde simplu: statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si e intr-un stadiu acceptabil. Nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi pe acest drum. Trebuie sa fie un proces ireversibil. Am luat cunostinta ca am fost dezinformat, dar vreau sa va spun ca sunt bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept  Sistemul judiciar din Romania funcitoneaza si nu putem spune acum acelasi lucru despre toate statele membre".


Etichete klaus iohannisjean claude junckerlegile justitieiccrstatul de drept

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live