Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 180
Comentează add

Întâlnire despre strategia de vaccinare anti-COVID-19, pe care România o va derula după ce se vor parcurge toate etapele pentru aprobarea și vânzarea unei soluții de imunizare.

K. Iohannis, întâlnire cu miniștrii apărării, sănătății și internelor

oana-bala

Foto: presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis are programată pentru astăzi o întâlnire cu miniștrii apărării, sănătății și internelor, pentru a discuta despre strategia de vaccinare anti-COVID-19, pe care România o va derula după ce se vor parcurge toate etapele pentru aprobarea și vânzarea unei soluții de imunizare.

Este o chestiune de securitate națională, spun autoritățile, care au în pregătire acțiunile necesare acestei campanii de vaccinare, iar detaliile au fost promise pentru săptămâna aceasta.

La elaborarea strategiei au fost luate în considerare orientările relevante ale Uniunii Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății, spunea președintele Klaus Iohannis, precizând că vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale.

Este vorba într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale, precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Una dintre direcțiile de acțiune ale strategiei de vaccinare este campania de comunicare, iar echipa de coordonare are ca obiectiv informarea populației în legătură cu toate beneficiile, riscurile și importanța activității propriu-zise de vaccinare.

Şeful statului a subliniat că este importantă combaterea dezinformării cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 și a adăugat că, atât timp cât dovezile științifice susțin siguranța și eficacitatea vaccinurilor și le dau drept principalul factor care poate pune capăt pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă.

România va primi de la Comisia Europeană în tranșe 10,7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Prima tranșă va fi de aproximativ 1,2 milioane de doze, dacă vaccinul va ajunge în țara noastră în a doua jumătate a lunii decembrie.

(RS)


Etichete palatul cotroceniklaus iohanniscoornavirusmaivaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live