Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 August 2020
Vizualizari: 376
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat în legătură cu numărul mare de cazuri noi de infectare cu coronavirus din România.

K. Iohannis, îngrijorat de numărul mare de noi cazuri #Covid-19

carmen-gavrila

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat astăzi îngrijorat în legătură cu numărul mare de cazuri noi de infectare cu coronavirus din România, insistând din nou asupra necesităţii purtării măştii de protecţie şi a păstrării distanţei între persoane.

În conferinţa de presă pe care a avut-o în această seară, preşedintele a apreciat că dacă situaţia sanitară nu se agravează şi se iau măsuri sanitare stricte, se pot organiza alegerile locale.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că moțiunea de cenzură împotriva guvernului anunțată de PSD este neavenită, mai ales acum, în plină criză cauzată de pandemia de COVID-19. Şeful statului a catalogat acțiunea drept populistă și a acuzat Partidul Social Democrat că nu vine cu soluții și că regretă ruperea de la resursele bugetare prin plecarea de la guvernare.

Klaus Iohannis a amintit că a promis deja de mai multe ori că nu va accepta un guvern PSD.

Şeful statului s-a referit și la problema clanurilor interlope și a declarat că mai multe ministere și instituții trebuie să se implice, că se lucrează la o rezolvare, dar că această chestiune nu poate fi soluționată rapid, de vreme ce ani de zile clanurile interlope au fost tolerate, citez, "de guvernele PSD".

În cadrul conferinței de presă, șeful statului s-a arătat îngrijorat de umărul  mare de infectări cu COVID-19 şi a făcut un nou apel la responsabilitate.


Klaus Iohannis: Peste 1.400  de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID-19 este prea mult, este mult prea mult și vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie. Este important pentru români să știe că la acest moment, în Uniunea Europeană nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă Uniunea Europeană sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că România s-a înscris deja la Uniunea Europeană pentru a primi 10 milioane de doze de vaccin atunci când acesta va fi gata și aprobat la nivel european. Şeful statului și-a exprimat îndoiala în legătură cu viabilitatea presupusului vaccina anunțat de Rusia.


Etichete iohanniscoronaviruspsdrusia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live