Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

26 August 2020
Vizualizari: 415
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis consideră că este posibilă organizarea în siguranță a alegerilor locale dacă vor fi respectate anumite reguli.

K. Iohannis despre reluarea activităților culturale în spații închise

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis face apel la candidații la alegerile locale din 27 septembrie dar și la alegători să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât scrutinul să poată fi organizat în siguranță.

Înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie, președintele a insistat astăzi în conferința de presă pe care a ținut-o la Palatul Cotroceni că este esențial să facem tot ce ține de noi pentru ca și democrația să fie protejată în această perioadă.

Președintele Klaus Iohannis consideră că este posibilă organizarea în siguranță a alegerilor locale dacă vor fi respectate anumite reguli.

Şeful statului a precizat că a cerut Guvernului să facă o campanie de informare cu privire la proceduri pentru ca toată lumea să știe ce este permis.

El a făcut un apel la responsabilitate, adresându-se în special candidaților să respecte regulile și să nu-i expună pe oameni pericolului infectării.

Pe de altă parte, președintele României s-a referit la reluarea activităților culturale în spații închise.


Klaus Iohannis: Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol în general se vor putea deschide, probabil începând cu 1 septembrie, sigur în condiții speciale de siguranță, vor trebui lăsate locuri libere între spectatori, trebuie toată lumea să poarte mască, trebuie respectate anumite condiții speciale care vor fi stabilite de specialiști, dar cred că este important ca, acolo unde condițiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important.


Reporter: Şeful statului a mai spus că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior. Nu vor putea fi folosite toate mesele, iar specialiștii vor stabili mâine un prag care decide riscul de infectare. Dacă acesta va fi depășit vor fi introduse din nou restricții.


Etichete iohanniscoronavirusalegericultura(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live