Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 389
Comentează add

Județul Timiș, care a raportat 333 de cazuri noi astăzi, record zilnic de la debutul epidemiei, are o creștere accelerată a incidenței îmbolnăvirilor în această perioadă.

Județul Timiș are o creștere accelerată a incidenței îmbolnăvirilor

alina-bujanca

Foto: MApN

Județul Timiș, care a raportat 333 de cazuri noi astăzi, record zilnic de la debutul epidemiei, are o creștere accelerată a incidenței îmbolnăvirilor în această perioadă.

În ultimele două săptămâni au fost diagnosticate aproape o treime din totalul infectărilor de până acum, care se apropie de 6.900. Odată cu depășirea pragului de trei cazuri la mia de locuitori, în mai multe localități, inclusiv în municipiul Timișoara, autoritățile au decis introducerea restricțiilor prevăzute în noile reglementări privind starea de alertă. 

De luni toate școlile din Timișoara intră în scenariul roșu, în condițiile în care până acum cele mai multe au adoptat sistemul hibrid. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reunit în această după-amiază, a stabilit că începând de mâine masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din oraș.

Mulți timișoreni o purtau și până acum pe stradă, chiar și în locurile neaglomerate, însă există și persoane care nu respectă normele de protecție nici măcar în spații închise. Deseori, angajați ai magazinelor sau ai unor instituții publice sunt nevoiți să le atragă oamenilor atenția că nu pot intra fără mască ori nu o poartă corect.

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor, de mâine, timp de două săptămână, la Timișoara, ca și în alte 12 localități din județ unde rata de infectare a depășit trei la mia de locuitori, va fi interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, în piețe, cu excepția celor agroalimentare, în sălile de fitness și de spectacole.

La ora actuală, în județul Timiș, sunt active 13 focare în centre sociale, unități economice, la spitalul județean și în două cluburi sportive. Spitalele au raportat astăzi 211 pacienți internați, dintre care 33 la ATI, iar medicii atrag atenția că fără respectarea măsurilor de protecție situația va deveni tot mai gravă./ahincu/pvelisar

 

Etichete (ii)timiscovidbilant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live