Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 119
Comentează add

Alegeri locale 2020.

Județul Covasna are o prezență redusă la urne.

oana-negrea-sfantu-gheorghe

Județul Covasna are o prezență redusă la urne - puțin peste 25%, sub media națională, așadar.

Cei care au venit să își exprime opțiunea spun că pentru ei este firesc să își exercite acest drept de vot, după cum a aflat corespondentul RRA Oana Negrea.

Reporter: Și în urmă cu patru ani județul Covasna s-a numărat printre codași în ceea ce privește prezența la urne. Potrivit datelor statistice, în mediul rural oamenii au ieșit în număr mai mare la vot decât în mediul urban, iar majoritatea votanților au între 45 și 64 de ani, iar cei mai puțini - între 18 și 24 de ani. 
-: La vot o să mă duc, dar puțin mai târziu. Trebuie să mergem la vot, să ne votăm omul potrivit, dar nu prea sunt din ăia.
-: Nu mi-e frică de COVID și nici nu mă duc la vot.
-: Toată lumea trebuie să meargă la vot și să alegem pe cel care va fi cel mai bun pentru comunitate, pentru populație, pentru tineri, pentru bătrâni. Dacă ți se dă acest drept democratic, trebuie să uzezi de el, nu poți să lași pe seama altora.
-: Dreptul fiecărui om este de a veni la vot și să își exprime liber opțiunea. Noi suntem conștiincioși, uitați cum arată buletinul: plin.

Realizator: Pentru urna mobilă există 1.880 de cereri, 48 dintre acestea fiind depuse de persoane diagnosticate de COVID-19.


Etichete (ii)alegericovasna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live