Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

21 Octombrie 2020
Vizualizari: 974
Comentează add

Judeţul Cluj, record al infectărilor cu coronavirus în ultimele 24 de ore

claudiu-padurean-cluj

Judeţul Cluj are aşadar un record al infectărilor cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Mai mult, de vineri, şi oraşul Dej intră în scenariul roşu, în care se află deja oraşele Cluj-Napoca şi Gherla, precum şi mai multe comune din judeţ. 

Situaţia epidemiologică din județul Cluj continuă să se agraveze. Rată incidenței infectărilor cu coronavirus a depășit pragul de trei la o mie de locuitori în mai multe orașe și comune.

Este vorbă de Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Florești, Câţcău, Sic, Sâncraiu, Săvădisla și Tritenii de Jos. În toate aceste localități școlile au trecut la cursuri online.

În Cluj-Napoca primarul Emil Boc a precizat, însă, că vor rămâne deschise creşele pentru că nu prea au existat cazuri de infectare cu coronavirus în aceste unități.

În schimb, a fost interzisă servirea clienţilor în interiorul barurilor, restaurantelor și cafenelelor și a fost suspendată activitatea sălilor cu jocuri de noroc, a cinematografelor și a instituțiilor de cultură. De asemenea, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat două spitale din Cluj care sunt implicate în lupta împotriva coronavirusului.

El a declarat că mai multe protocoale medicale vor fi revizuite pentru a fi adaptate noului context epidemiologic.


Nelu Tătaru: Noi avem în acest moment 346 de focare desfăşurate în spitale de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienți care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient.


Reporter: Concret, mai multe spitale COVID din România vor adopta protocoalele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Potrivit ministrului sănătății, la secția ATI a acestui spital este înregistrată cea mai mică rată a mortalității din România.

(PH)


Etichete clujinfectaricoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live