Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 132
Comentează add

Județul Cluj a depășit pragul de trei îmbolnăviri la mia de locuitori

claudiu-padurean-cluj

 

Județul Cluj a depășit miercuri pragul de trei îmbolnăviri la mia de locuitori. Mai multe localități se află deja în scenariul roșu, iar două comune ar putea intra în carantină, după cum relatează corespondentul RRA Claudiu Pădurean.

Reporter: Sistemul sanitar din județul Cluj este suprasolicitat, spun autoritățile. În total, în cele patru spitale COVID sunt internați 461 de pacienți, dintre care 35 pe secțiile ATI. În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică a cerut ajutorul studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu". 120 de viitori medici lucrează voluntar la realizarea anchetelor epidemiologice, spune directorul Direcției de Sănătate Publică, Mihai Moisescu.
 
Mihai Moisescu: Avem în vedere o creștere alarmantă a numărului lor de cazuri, pe care și dumneavoastră o vedeţi din anunțarea datelor zilnice. Numărul de personal medical care poate fi antrenat în această activitate este retus și atunci am apelat la o unitate de prestigiu, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj.
 
Reporter: În prezent, în scenariul roșu se află municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Câmpia Turzii, precum și comunele Florești, Feleacu, Câțcău, Tritenii de Jos, Sâncraiu, Sic și Săvădisla. Ultimele două sunt propuse pentru intrare în carantină.
 
(PH)

Etichete Clujcovid-19imbolnaviri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live