Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Filioreanu, Bacău

21 Decembrie 2010
Vizualizari: 1431
Comentează add

În lipsa mijloacelor de transport pentru elevi, mulţi dintre şcolarii din mediul rural, sunt obligaţi acum să parcurgă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la unităţile de învăţământ unde învaţă.

Judeţul Bacău primeşte şase microbuze şcolare

florin-filioreanu-bacau

Judeţul Bacău primeşte şase microbuze şcolare.

Necesarul este însă de încă 20. În lipsa mijloacelor de transport pentru elevi, mulţi dintre şcolarii din mediul rural, sunt obligaţi acum să parcurgă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la unitatea de învăţământ unde învaţă.

Mai grav este că în comunele în care s-au închis şcoli nu sunt nici acum microbuze şcolare.

În aceste zile, Inspectoratul Şcolar Bacău aşteaptă să sosească un nou lot de şase microbuze şcolare care sunt alocate judeţului Bacău.

"Avem această certitudine. Am fost personal la o întâlnire la Bucureşti unde am primit deja şi adresa de repartiţie.

"Aşteptăm doar ordinul de ministru şi microbuzele sunt în parcul nostru auto. Este un câştig mare pentru noi, în condiţiile în care media microbuzelor repartizate în alte judeţe a fost de 4.

"Până la sfârşitul acestui an vin cu siguranţă aceste microbuze în Bacău", a confirmat profesorul Florin Lazăr, inspector şcolar general.

În total, în judeţul Bacău sunt în prezent în jur de 70 de microbuze şcolare.

Necesarul ar fi de încă 20.

Cele 6 mijloace de transport elevi noi vor fi repartizate cu prioritate către zonele în care s-au închis unităţi de învăţământ sau s-au făcut comasări, conform decizilor luate la început de an şcolar 2010/2011.

În paralel, se face şi o analiză în ceea ce priveşte modul de funcţionare al acestor microbuze, iar acolo unde se va depista dezinteres din partea autorităţii locale în folosire, se va lua decizia redistribuirii lor către alte comune.


Etichete Ştiri Nord-Estmicrobuzeşcoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live